header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 

Junioren Benjamins

Wat gaat er gebeuren op de zondagochtend?

Het is belangrijk om kinderen spelenderwijs te leren hoe ze moeten bewegen. Op de zondagochtend zullen kinderen door het gebruik van spelletjes leren hockeyen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een speciale leerlijn die o.a. is ontwikkeld door de KNHB en focust zich zowel op de motorische ontwikkeling als het hockeyspel. Bij HC Haarlem doen we dit met verschillende spelvormen en oefeningen waarbij de focus minder ligt op hockey maar vooral op bewegen.

Voor wie zijn de Benjamins?

Benjamins hockey is voor alle kinderen die op 30 september, van het jaar dat ze starten met hockeyen, 6 jaar oud zijn. Het hockey seizoen begint na de zomervakantie. Dus heb je broertjes en zusjes die al hockeyen, dan is dit jouw kans om nu ook echt te mogen beginnen. Vanzelfsprekend is het leuk om dit samen te gaan doen met jouw vriendjes en vriendinnetjes van school of uit de buurt.

Benjamins 6 jarigen – hockey/spelvormen: basisvaardigheden voor hockey met diverse materialen

o   Volledig seizoen (herfst – winter – lente)

o   1x per week trainen (data zijn te vinden in de HC Haarlem app via meer en dan trainingsschema / op de website)

o   In de herfst en de lente 3/4 (oefen) wedstrijden

Hoe laat is er Benjamin hockey en hoe lang duurt het?

De Benjamin trainingen vinden plaats op de zondagochtend en starten om 10.00 uur. Afhankelijk van beschikbaarheid van trainers, veld en het aantal aanmeldingen, kan het zijn dat we uitwijken naar een ander tijdstip. Een Benjamin training duurt 60 minuten.

Wat heb ik nodig voor de Benjamins?

Om deel te kunnen nemen aan de cursus heb je sportkleding en hockeystick nodig. Daarnaast is een  gebitsbeschermer verplicht en adviseren we om scheenbeschermers te gebruiken. Hockeyschoenen zijn nog niet specifiek noodzakelijk, maar geven een betere grip dan gewone sportschoenen.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden verloopt via het inschrijfformulier. Alleen volledig ingevulde formulieren zullen als inschrijving worden behandeld. Volg de volgende stappen: formulier invullen op de site. Kort nadat u het formulier hebt ingevuld en verzonden (klikken op 'volgende stap'), krijgt u via e-mail het verzoek de inschrijving te bevestigen en de ingevulde gegevens te controleren aan de hand van een pdf-bestand; mocht u dit verzoek niet ontvangen, meld dit dan a.u.b. aan [email protected]

Wanneer hoor ik of ik kan meedoen met de Benjamins?

Je krijgt een mail van de categorieleider van de jongens of van de meisjes met daarin een uitnodiging voor de start in September. Het is wel verstandig om je voor 1 mei al op te geven omdat daarna de uitnodigingen verstuurd zullen worden voor de proeftrainingen die normaal plaatsvinden in juni.

Belangrijk om te weten

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen dan bepaalt Hc Haarlem wie er geplaatst kunnen worden. Zie hiervoor ook het voorkeursbeleid op de website onder "lid worden/contact” en dan kopje "info”

Meer informatie? Mail dan naar de categorieleiders

Trainingsdagen Benjamins herfstblok 2023

Trainingen:

 


 

 

Categorieleider

Jade van Joolen ([email protected])

Technisch Coördinator

Jade van Joolen ([email protected])

 

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Postadres
p/a Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]
Planningszaken: [email protected]
Onderhoud: [email protected]