header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 

Junioren Funkey Hockey

Wat is Funkey hockey?

Het is belangrijk om kinderen spelenderwijs te leren hoe ze moeten bewegen. Hier sluit Funkey perfect bij aan, Funkey is een module die is ontwikkeld door de KNHB en focust zich zowel op de motorische ontwikkeling als het hockeyspel. Bij HC Haarlem maken we gebruik van een specifieke Funkey leerlijn die bestaat uit verschillende spelvormen en oefeningen waarbij de focus minder ligt op hockey maar vooral op bewegen.

Voor wie is Funkey hockey?

Funkey is voor alle kinderen die op 30 september, van het jaar dat ze starten met hockeyen, 4 of 5 jaar oud zijn. Dus heb je broertjes en zusjes die al hockeyen, dan is dit jouw kans om nu ook echt te mogen beginnen. Vanzelfsprekend is het leuk om dit samen te gaan doen met jouw vriendjes en vriendinnetjes van school of uit de buurt.

Aanpak Funkey trainingen op HC Haarlem

-        Mini’s 4 jarigen – thema gerichte training met veelzijdige bewegingsactiviteiten

o   In twee blokken van 8 tot 10 trainingen (herfst – lente)

o   1x per week

o   Extra activiteit(en): o.a. pietentraining, Mini superhelden dag

-        Puppies 5 jarigen – hockey/spelvormen: veelzijdige bewegingsactiviteiten met verschillende materialen en spelelementen

o   In twee blokken van 8 tot 10 trainingen (herfst - lente)

o   1x per week

o   Extra activiteit(en): o.a. pietentraining, Puppy Party

Wanneer is er Funkey?

De herfst cursus start half september en bestaat uit 8 trainingen en het bezoek van Sinterklaas aan de hockeyclub. De lente cursus start na de voorjaarsvakantie en bestaat uit 8 trainingen.

Trainingsdagen Funkey’s herfstblok 2023

 

Trainingsdagen  

 


 

 

 Hoe laat is er Funkey hockey en hoe lang duurt het?

De Funkey trainingen vinden plaats op de zondagochtend en starten om half 10. Afhankelijk van beschikbaarheid van trainers, veld en het aantal aanmeldingen, kan het zijn dat we uitwijken naar een ander tijdstip. Een Funkey training duurt 45 minuten.

Wat heb ik nodig voor de Mini’s?

Om deel te kunnen nemen aan de cursus heb je sportkleding nodig.

Wat heb ik nodig voor de Puppies?

Om deel te kunnen nemen aan de cursus heb je sportkleding en hockeystick nodig. Daarnaast is een  gebitsbeschermer verplicht en adviseren we om scheenbeschermers te gebruiken. Hockeyschoenen zijn nog niet specifiek noodzakelijk, maar geven een betere grip dan gewone sportschoenen.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden verloopt via het inschrijfformulier. Alleen volledig ingevulde formulieren zullen als inschrijving voor de cursus worden behandeld. Volg de volgende stappen: formulier invullen op de site. Kort nadat u het formulier hebt ingevuld en verzonden (klikken op 'volgende stap'), krijgt u via e-mail het verzoek de inschrijving te bevestigen en de ingevulde gegevens te controleren aan de hand van een pdf-bestand; mocht u dit verzoek niet ontvangen, meld dit dan a.u.b. aan de categorieleider:   

Jade van Joolen - [email protected]

Bij teveel aanmeldingen wordt het voorkeursbeleid gehanteerd zoals vermeld op de website.

 

Wanneer hoor ik of ik kan meedoen met de Funkey cursus?

U krijgt een uitnodigingsmail van de categorieleider van de Funkey cursus met daarin een uitnodiging voor de deelname aan de trainingen.

 

Belangrijk om te weten

-        Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen dan bepaalt Hc Haarlem wie er geplaatst kunnen worden. Zie hiervoor ook het voorkeursbeleid op de website onder "lid worden/contact” en dan kopje "info”

-        Funkey is een cursus, je wordt nog geen lid van HC Haarlem

-        De cursus geeft op geen enkele manier voorrang of rechten bij een eventueel toekomstig lidmaatschap. Als je in totaal 3 blokken hebt meegedaan of de twee blokken als Puppy dan geeft dit voorrang om lid te mogen worden van de club.

-       Mocht je na een blok Funkey interesse hebben in nog een blok Funkey, geef dit dan door aan de categorieleider. Wanneer een kind niet meer in aanmerking komt voor een blok Funkey (dit houdt in wanneer een kind per 1 oktober van het lopende seizoen 6 jaar is), dan wordt het automatisch teruggeplaatst naar de wachtlijst. Hierbij wordt de oorspronkelijk inschrijfdatum aangehouden. Vanaf de wachtlijst worden kinderen, indien er plek is in een team, opgeroepen door de categorieleider van de Benjaminteams

 

Meer informatie? Mail dan de categorieleider.

 

Categorieleider

Jade van Joolen ([email protected])

 

Technisch Coördinator

Jade van Joolen ([email protected])

 

 

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Postadres
p/a Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]
Planningszaken: [email protected]
Onderhoud: [email protected]