header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Arbitrage

Zaalhockey: nieuwe spelregels + spelregelavond 25/11 en oefenen fluiten 27/11

Nieuws afbeelding 23-11-2019 Beste spelers, coaches en zaalscheidsrechters, hierbij een update over de gewijzigde zaalregels.

Nieuwe spelregels zaal 2019-20
De KNHB heeft voor het eerst sinds jaren het zaalreglement aangepast. De regels voor de zaal zijn in lijn gebracht met een aantal spelregelwijzigingen eerder in het veldreglement 2019-20. Zoals het afschaffen van de "vliegende keep". De grootste uitzondering op het aansluiten bij de gewijzigde veldregels is dat we in de zaal niet met 4 kwarten gaan spelen maar gewoon 2 x 20 minuten blijven spelen met een pauze van maximaal 5 minuten. De rest van de wijzigingen in de veldregels gelden nu ook in de zaal. In de bijlage onderin waar je op kan klikken vindt je het beknopte zaal spelregelboekje van de Stichtse (SCHC). Hierin staat heel begrijpelijk opgeschreven voor spelers, coaches, scheidsrechters en de wedstrijdtafel wat en hoe je de spelregels moet toepassen. Ga je spelen, fluiten of de wedstrijdtafel doen in de zaal, lees dit dan even door!

Youtube video's over de zaalregels
Verder heeft de KNHB net zo'n 26 korte video's op Youtube gezet over zaalhockey met zowel de gebaren/signalen van zaalscheidsrechters, als een toelichting op de gewijzigde spelregels 2019-20 als meer dan 20 video's met spelsituaties goed in beeld gebracht. De video's zijn erg duidelijk, en van harte aanbevolen om naar te kijken voordat je de zaal in gaat. 

Documenten zaalregels
Verder heeft de bond het nieuwe zaal reglement 2019-20 uitgebracht, klik hier daarvoor. Verder een een nieuw overzicht met de belangrijkste verschillen tussen veld- en zaalhockey, klik hier. En voor de zaalscheidsrechters tot slot heeft de bond een flink bijgewerkte versie uitgebracht van de Zaal clubarbitrage afspraken. Hierin staan afspraken die het zaal reglement aanvullen en benadrukken op welke manier spelregels dienen te worden ge├»nterpreteerd. Zie hier. Verplichte kost om even te lezen voor de zaal scheids.

Spelregelavond maandagavond 25 november
Om zowel de spelers, coaches als zaalscheidsrechters te helpen met de flink afwijkende zaalregels organiseren we weer een spelregelavond voor de zaal. Deze is op maandagavond 25 november van 19:30 tot 21:00 in het clubhuis. Op deze avond worden de regels uitgelegd en met veel foto's en video's uit de zaal het goed zichtbaar gemaakt wat er wel of niet mag. Zo staan de begrippen "een blok zetten",  "door het blok spelen" of "de balk dichtzetten" nergens apart in de regels, maar moeten jullie wel weten wat dit betekent. Je kan verder natuurlijk ook al je vragen stellen. Aanmelden is niet verplicht.

Oefenen met fluiten in de zaal woensdagavond 27 november
Daarnaast bieden we weer de mogelijkheid aan om te oefenen met fluiten in de zaal voordat de competitie begint. Op woensdagavond 27 november is er van 19:30 tot 21:30 de mogelijkheid om in de zaal bij een oefenwedstrijd het te proberen. We geven daarbij feedback als je dat wil. Aanmelden is verplicht om iedereen een kans te geven te kunnen fluiten. Vul daarom even je naam in door op het linkje te klikken hier; aanmelden. Locatie: Sporthal Kennemer Sportcenter. Vergeet niet je zaalschoenen en fluit mee te nemen!

Iedereen heel veel plezier in de zaal!

De scheidsrechterscommissie


Bijlage

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]