header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Zaalhockey

Vijf redenen waarom we blij zijn dat het zaalhockey weer begint!

Nieuws afbeelding 29-11-2019

Terwijl een paar hockeyteams nog even doorgaat op het veld, begint voor sommige ploegen dit weekend het zaalseizoen weer. Hc Haarlem is naast het veldhockey ook groot fan van het indoorhockey. Hier de vijf redenen waarom zaalhockey zo tof is.

De trukendoos mag open

Jouw techniek komt in de zaal absoluut naar boven. Waar dat op het veld misschien wat minder opvalt, leent het zaalhockey zich perfect voor jouw trukendoos. In de kleine ruimte slalom je met de juiste techniek simpel om iedereen heen. Schijnbeweging hier, snelle draai daar. Hoe meer tegenstanders het bos in, hoe beter. Zo krijg je het publiek op de banken.

Scoren, scoren, scoren!

Sta je 0-3 achter met nog tien minuten te spelen? Geen reden tot paniek in de zaal. Heerlijk, hoe snel die goals kunnen vallen! In een paar minuten is een achterstand al om te buigen in een voorsprong en dat maakt het spelletje ook zo spannend. Leuk is ook dat niet alleen de spitsen scoren: iedereen op het veld komt wel een keer in scoringspositie. Hoppa: scoren, scoren en nog meer scoren! Met die doorgaans vele doelpogingen hebben ook de keepers een stuk meer te doen: er zijn dan ook veel spectaculaire reddingen te bewonderen.

Van linksvoor naar rechtsachter

In de zaal sta je voor, achter en midden. Misschien ben je op het veld wel een stugge linksachter en in de zaal een scorende rechtsvoor. De zaal haalt andere kwaliteiten in je naar boven. In de wintermaanden even op een andere positie is natuurlijk goed voor de afwisseling.

Geen last van het weer

In de wintermaanden komen we liever niet buiten. In de zaal is het altijd heerlijk warm en hoef je niet de hele kast overhoop te trekken om de thermokleding te vinden. Soms zelfs iets te warm. Het zweet gutst over je voorhoofd, broeit in je zaalhandschoen en loopt onder je scheenbeschermers je sokken in. Maar je hebt geen last van de regen, kou of wind.

Hele dag hockey

Gedurende het seizoen reis je af en toe stad en land af voor een veldwedstrijd. Als je deze dan verliest, baal je al helemaal. En wacht die lange terugreis nog. In de zaal speel je meerdere wedstrijden op een dag. Als je de eerste wedstrijd verliest, heb je het tweede duel altijd nog een kans om de dag goed te maken. En twee wedstrijden op een dag, wie wil dat nou niet?


Aan iedereen veel hockeyplezier gewenst!


Met vriendelijke groet,


Zaalcommissie 

Hc Haarlem

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]